Det är många som har svårt att hålla i pengarna och spara inför solsemestern. Dock finns det fler sätt att dryga ut kassan på och därigenom få lite pengar över, som drygar ut kassan. Många lägger många småbelopp på onödiga inköp, så som godis, läsk, snabbmat. Genom att utesluta dessa inköp blir det en hel del pengar över. Självfallet har man möjlighet att sälja sådant man inte behöver. Många är vi som har vinden, källaren eller garaget fulla med gamla prylar som vi längre inte behöver. Genom att sälja av dessa får vi mer plats i våra förråd, samtidigt som det ger ett tillskott i kassan. Att sälja av gamla prylar är dock något som fungerar lika bra oavsett tid på året, dvs även vid andra tillfällen än semestertider.

Semester

Låna av följande kreditgivare

Vivus Ferratum_logo_white.ai kredit365-logo
Första lånet räntefritt upp till 6.000kr Första lånet räntefritt upp till 4.000kr Första lånet räntefritt upp till 3.000kr
Ha pengarna på kontot redan samma dag Ha pengarna på kontot redan samma dag Få besked direkt
Låna gratis i upp till 30 dagar Låna gratis i upp till 60 dagar Låna gratis i 30 dagar
Fler än 2.000.000 utgivna lån Mer än 1.500.000 kunder Låna med betalningsanmärkning
Ansök nu! Ansök nu! Ansök nu!

Statistik från Skyscanner, en flygjämförelsesida, visar att 1/10 börjar spara bara någon månad innan semestern bär av. Allra svårast att spara pengar är personer mellan 19 och 29 år gamla. Så mycket som 16% av dessa börjar spara pengar så sent som en eller två månader innan semestern bär av. I motsats till 19-29 åringarna är människor i åldrarna 30-49år betydligt bättre på att spara inför semestern. 35% av dessa uppger att de börjar spara pengar minst 6 månader innan semestern bär av.

Ofta blir det också dyrare än tänkt på semestern. Det bör därför finnas en eller två tusenlappar i buffert för eventuella, oplanerade, utgifter. Om det inte finns möjlighet att spara pengar till semestern bör man överväga att resa inom Sverige istället. Vi har ett sådant fint land och många delar av Sverige har ett väldigt bra väder under semestern, vilket gör det till ett ypperligt resmål både för den som vill spara ner på resandet och för den som vill ha en skön semester.

Få in pengar till semestern

Det finns olika sätt att få in pengar till semestern på. Antingen så säljer man av gamla prylar, vilket vi nämnt kort tidigare i artikeln, eller så tar man ett lån. Kom dock ihåg att det inte är rekommenderat att låna alla pengar till reskassan utan det bör finnas pengar sparade redan. Lånet skall således endast dryga ut kassan och alltså inte utgöra alla pengar. Det är faktiskt betydligt fler än förväntat som lånar pengar till semestern. Dock gäller det att säkerställa en tydlig betalningsplan när lånet tas. Genom att planera en snabb återbetalning riskerar låntagaren inte att lånet blir för dyrt och okontrollerbart. Det är även viktigt att jämföra samtliga långivare innan lånet tas, för att på så vid få en bättre ränta, vilket i slutändan ger en billigare semester. Ett tips inför sparandet är dock att varje månad lägga undan en liten summa pengar INNAN samtliga räkningar och utgifter dras. Det är nämligen vanligt att vi sparar det vi har kvar vid månadens slut, vilket sällan är några pengar alls. Istället bör vi göra tvärt om, slösa de pengar vi har kvar efter att vi lagt undan pengar i våra sparkonton.

Spara pengar för semestern