Kreditkort är ofta kopplat till ord som ”skuldfälla” eller ”höga räntor” men det många inte vet är att man faktiskt kan spara pengar på att hitta rätt kreditkort. Men hur ska man då veta vilket som är det bästa kreditkortet? Det tänkte vi ta upp i det här inlägget

För att ta reda på vilket kreditkort som är bäst för dig så behöver du genomgå tre steg.

Steg 1: Vart vill du spara pengar?
Många kreditkort är inriktade mot olika områden. Till exempel finns det kort som ger dig hög bonus på flygresor eller matkort som ger en hög återbäring vid köp i matbutik. Här måste du helt enkelt bestämma vilken bonus du kommer nyttja mest och välja det kortet som ger högst bonus inom ditt område.

Steg 2: Hur mycket kredit behöver du?
Det är svårare än vad många tror att veta hur mycket kredit man behöver ha. Vårt tips är att ta 10% över det du själv räknar ut att du behöver ha. Helt enklet för att du kan få en oförutsedd utgift som du inte alls hade räknat med. Normalt ligger krediten på 10-200 000 kr men det finns även kort som har obegränsat med kredit.

Steg 3: Kolla alla villkor
När du har bestämt vilken inriktning ditt kort ska ha och hur mycket kredit du behöver, så ska du gå igenom villkoren för respektive kort. Det du ska kolla efter här är hur räntan ser ut, hur många räntefria dagar som ingår, vad avgifterna ligger på vid tex. uttag utomlands eller Valutapåslag vid utlandsköp. Får du till en kombination med låg ränta och hög återbäring så kommer du kunna spara mycket pengar.

Avslutningsvis så hoppas vi att du kommer hitta ett kreditkort som fungerar bra för dina villkor.