Mobillån – Lån via mobilen

Mobillån.se lanserades år 2006 och var först i Sverige att låta kunden låna pengar via mobilen och internet. De erbjuder snabba lån till privatpersoner mellan 1 000 – 10 000 kr och du väljer om du vill ha lånet i 30, 60 eller 90 dagar. Dock baseras deras fakturering alltid med 30 dagars intervaller, vilket innebär att i det fall man exempelvis väljer att låna i 90 dagar så får man tre fakturor som var och en skickas ut med 30 dagars mellanrum.

Du kan låna pengar genom deras hemsida, deras mobilhemsida eller via deras kundtjänst. Om du har svårt att betala fakturan innan förfallodatumet kan de erbjuda att skjuta på ditt förfallodatum 15 eller 30 dagar mot en anståndsavgift. Alternativt kan du ansöka om en amorteringsplan.

 För att bli beviljad ett lån hos Mobillån kräver de:
– Att du är minst 18 år
– Att du är svensk medborgare
– Att du har en deklarerad årsinkomst över 50 000 kr
– Att du är folkbokförd i Sverige

Låna pengar genom en smartphone gör du genom att besöka deras hemsida i mobilen och sedan fylla i ansökan och skicka den till dem. Du kommer inom kort bli kontaktad av deras kundtjänst som bekräftar ditt smslån. Väljer du istället att ta det via telefon så ringer du deras kundtjänst, numret hittar du på deras hemsida. Deras kundtjänst har öppet vardagar, under större delen av dagen. En handläggare hjälper dig med din ansökan och du får direkt reda på om du är en godkänd lånetagare.

Ett tredje alternativ är att låna via internet, du fyller då i ett ansökningsformulär. När du skickat in formuläret får du besked direkt om din kreditvärdighet och sen behandlas din ansökan. En ansökan kan skickas när som helst under dygnet, men den behandlas manuellt under företagets öppettider och pengarna är inne på ditt konto vid godkänt avtal senast en bankdag senare. Det görs alltid en kreditupplysning på alla ansökande.

Mobillåns affärsidé är att folk inte ska behöva låna mer pengar än de behöver. De blev tidigt uppmärksammade genom deras radiokampanj ”Sms:a låna, Sms:a låna”.

mobillan

 Lån mellan 1000 kr – 10 000 kr
 Låna i 30, 60 eller 90 dagar
Du får besked direkt
Betalar ut pengar samma dag
Ansök om pengarna nu

Betyg för Mobillån

6,3/10

Mobillån får betyg 6,3 från Kreditgivarna.se. Högre betyg hade getts ifall de varit möjligt att låna mer pengar med längre återbetalningstid.

Betyget är baseras på följande faktorer:

Antal olika lånebelopp
Längd på återbetalningstiden
Ifall de ställs krav på inkomst
Ifall kreditupplysning görs eller ej
Hur snabbt besked ges
Om möjlighet till helgutbetalning finns
Ifall utbetalning sker omgående